Friday, May 15, 2009

UYKU VE DİSLEKSİ





İyi ve güçlü belleğe giden yol her şeyden önce güzel bir uykudan geçiyor. Geceleri iyi uyuyamayanlarda unutkanlık ve diğer bellek sorunları daha sık görülüyor. Uykunun öğrenilen bilgilerin beyne kaydını güçlendirdiği yani bellek pekişmesi sağladığı iyi biliniyor. Öğrenilenlerin üzerine çekilen güzel bir uyku bilginin daha kalıcı olmasını sağlıyor. Uyku özellikle beceri öğrenmeyi iyileştirmede önemli bir görev üstleniyor.İyi bir uyku hatırlamayı da kolaylaştırıyor.( Hürriyet )



Okul zamanı yeterli ve düzenli uyku lazım. Özellikle dislektik çocukların uykusuna daha fazla dikkat edilmeli.Çünkü bu çocuklar öğrenim süresinde diğer çocuklara göre 5 kat fazla yoruluyor.
Aynı zamanda çocuklar sınav zamanında uyku düzeni ve saatine daha fazla özen göstermeliler.



Araştırmalar,uyku ve öğrenme-dikkat eksikliği arasında anlamlı bir ilişki olduğunu gösteriyor.



Prof. Fallone Brown Tıp Okulu ( Brown Medical School- USA ) 2005
İlköğretimdeki çocukları 8 saatten az uyuması,öğrenme ve dikkat eksikliği problemini doğuruyor.


Yatmadan hemen önce belleğe gönderilen bilgilerin daha kalıcı olduğu bilinmektedir.
Bu yüzden her gece çocuğunuzun, yatağa girdiği ilk 5 dakika öğrendiği yeni bilgileri sizinle birlikte gözden geçirmesi öğrenmeyi ve hatırlamayı olumlu yönde etkileyecektir

Wednesday, May 6, 2009

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN!!


Her anne özeldir ve onlara çok şey borçluyuzdur.Ama özel öğrenme güçlüğü çeken bir çocuğa sahip olan anneleri biraz daha ayrı tutmak zorundayız.

Engelli bir çocuğa sahip bir annenin,çocuğu için gösterdiği çaba herkes tarafından görülür ve takdir edilir.

Neyazık ki özel öğrenme güçlüğü çeken bir çocuğun annesinin çabaları kolaylıkla görülmez.Bu sebeble biz bu çabayı gösteren annelerimizin anneler gününü büyük bir şükranla kutluyoruz.


HEPİNİZİN ANNELER GÜNÜNÜ KUTLARIZ.

Sunday, May 3, 2009

Çocuklar için okuma saati


'Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor' 16 Mayıs Cumartesi günü Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu'nda Sara Şahinkanat tarafından okunacak.

Yavru ahtapot Nino, ahtapot olmaktan nefret ediyor! Her sabah sekiz kollu kazağını giymek, sekiz eldiven takmak ona çok zor geliyor. Annesi, bu durumun geçici olduğunu, büyüdükçe ahtapot olmayı çok seveceğini söylüyor ama söyledikleri Nino’nun bir kulağından giriyor, diğerinden çıkıyor…

Sara Şahinkanat’ın yazdığı, Feridun Oral’ın resimlediği.
Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor, 5-7 yaş çocuklar için

Yer: Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu,Taksim 12.00
ücretsiz.


Çocuğunuz kitap okumayı sevmiyor ya da kitap okumaya yeterli zaman ayırmıyorsa bu çalışmayı kaçırmayın!!!

Kitabın yazarı tarafından dillendirilmesi, çocukların ilgisini çekmekle kalmıyor kitabın devamını biran önce okuyabilmek için kitaba ilgi daha da artıyor.