Wednesday, September 29, 2010

DYPATEC - Disleksi Rehber Türkçe




DYPATEC - Disleksi anne babalar için rehber

Bu rehber, disleksik çocukların eğitimi hakkında bilmek istediğiniz bir çok bilgiyi sunmaktadır.Rehber ,sadece anne-babalar için değil aynı zamanda öğretmenler ve uzmanlar içinde oldukça değerli bilgilerle doludur.Birden fazla uzmanın ortaklaşa çalışması olan bu rehber ,7 dilde yayınlanmıştır.

http://www.dyspel.org



Tuesday, September 28, 2010

Bilgisayar Destekli Disleksi Projesi




"Özel öğrenme güçlüğü yaşayanların bireysel olarak kullanabileceği bir destek aracı, özellikle Türkçe için mevcut değildir.

CBKSoft, kısa adı DIS olan Bilgisayar Destekli "Özel Öğrenme Güçlüğü Sorunlarını Düzeltme" Yaklaşımları isimli projesinin çalışmalarına 2007 yılı başı itibarı ile başladı.

Tübitak ve TTGV tarafından da desteklenen bu projenin amacı okuma/yazma/matematik güçlüğü (Disleksi/Disgrafi/Diskalkuli) ve dikkat dağınıklığı gibi özel öğrenme güçlüğü (ÖÖG) nedeniyle yaşanan sorunları düzeltmeye yönelik eğitim yaklaşımları/yöntem geliştirilmiştir.

Uygulamalarda Türkçe görsel, işitsel ve dokunsal ara yüzler üzerinden, özellikle okuma/yazma güçlüğü için gerekli olan çoklu-algı desteği kullanılmaktadır.

Öğrenme Sorunlarına yönelik bir portal üzerinden konu hakkında içerik oluşturulmakta ve uygulamalar kullanıma alınmaktadır.

Uygulamalarda Türkçe görsel, işitsel ve dokunsal ara yüzler üzerinden, özellikle okuma/yazma güçlüğü için gerekli olan çoklu-algı desteği kullanılmaktadır. "
CBK Soft Yazılım,Ankara.
(Google : cbksoft.com)

Tuesday, September 7, 2010

Sempozyum Okullarda Ruh Sağlığı 1-2 Ekim Istanbul

"Eğitim alanında "ruh sağlığı" anlayışını ele almak, koruyucu ve geliştirici ruh sağlığı yaklaşımlarının ülkemizde ve dünyada başarılı örneklerinin yayılmasını sağlamak amacıyla düzenlediğimiz :
ULUSLARARASI KATILIMLI OKUL RUH SAĞLIĞI SEMPOZYUMLARININ
Psikolojik Rehabilitasyon ve Eğitim Programları Derneği (PREP) ve Harvard Tıp Fakültesi, Boston Çocuk Hastanesi, Fogarty Uluslararası Ruh Sağlığı ve Gelişimsel Bozukluklar Araştırma Programı işbirliği ile 1-2 Ekim 2010 tarihlerinde Point Otel Barbaros, Istanbul'da gerçekleştireceğiz. Bu seneki tema: Okullarda Şiddetin Önlenmesi olacak...

Toplantıyı konuşmaları ile zenginleştiren Mehmet Sungur, Oya Özkardeş, Tamie Ronen ve Yael Sharon gibi değerli meslekdaşlarımızın konuşmalarına ilişkin bilgiler, bilimsel program ve kayıt bilgileri www.dilan.com.tr/prep2010/
adresinde yer almaktadır.

Katılımcıların arasında değişik dallardan doktorlar, öğretmenler, hemşireler, okul yöneticileri, psikologlar, psikolojik danışmanlar, sosyal çalışmacılar, özel eğitim uzmanları ve anne-babalar gibi farklı meslek ve hayat alanlarından kişilerin olacağı bu çok disiplinli toplantının katılımcısı olmanızı bekliyoruz. "

Yankı Yazgan