Tuesday, June 29, 2010

İKİNCİ YABANCI DİL


Uzun bir yaz tatili başladı. Bu sürede çalışmalara ara vermek mümkün değil!

Çocuklara tanıdığımız üç haftalık sınırsız eğlencenin sonuna geliyoruz. Bu süre sonunda her çocuğun ihtiyacına yönelik bir yaz programı çıkartmalısınız. İlk haftalar yarım saatle başlayan çalışmalar bir saate kadar çıkarılmalı ve her gün bir düzen içinde yapılmalı.

Türkçe okuma-yazma ve matematik konusunda Disleksi Blog’da yayınladığımız birden fazla çalışma size yön gösterecektir. Ama İngilizce okuma konusunda problem yaşayan disleksi çocuk için önerebileceğimiz güzel bir site var. Disleksi çocukların çoğu ikinci dili öğrenmekte güçlük çeker. Çocuklarımızın çoğu özel okullarda eğitim gördüğü için, ikinci yabancı dili de öğrenebilmeleri için onlara yardımcı olmalıyız.
Tar Heel Reader : Sitede özellikle yeni okumaya başlayan çocuklar için her konuda kitap var. Kitapları on-line okuyabileceğiniz gibi indirebiliyorsunuz da.

Kitapları istediğiniz dilde okuyabiliyorsunuz (Almanca-İtalyanca-Fransızca vs.).Kitaplar çok kolay ve resimli. Özellikle zor okuyan disleksi öğrenciler için hazırlanmış.

Kitapları sesli de dinleyebiliyorsunuz.

İsterse çocuğunuz kendi kitabını da hazırlayabiliyor. Kitap yazma kısmında çocuğunuz kendi ilgisini çekebilecek, basit cümlelerden oluşan bir kitap hazırlayabilir.

Sitenin kullanımı çok kolay.Eğer İngilizce bilmiyorsanız bile çocuğunuza yardım edebilirsiniz.

Siteye girdikten sonra Reading kısmından istediğiniz konuyu belirleyin.

Kitabı İngilizce dışında bir dilden seçmek istiyorsanız en altta dil seçenekleri var önce ordan istediğiniz dili seçin.

Reading kısmından seçtiğiniz konu ile ilgili birden fazla kitap seçeneği önünüze gelecek. İlginizi çeken kitabın üstüne tıkladığınızda kitap okunmaya hazır hale geliyor.

Sol tarafta Speech Control yazan yazının altında kitabı sessiz(silent) okuyabileceğiniz gibi sesli de okumanız için seçenekler sunulmuş. Sesli kitap haline getirmek istediğinizde size kitabı çocuk(child), kadın(woman), erkek(man) sesi seçenekleri veriliyor.

Sitenin size sunduğu bir ayrıcalık daha var. Kitap sayfasının renklerini siz belirleyebiliyorsunuz.

Disleksi Blog için yaptığımız araştırmalar gösteriyor ki disleksi bazı çocuklar beyaz sayfa üzerindeki yazıları okumakta zorluk çekiyor.

Sayfa renklerini değiştirmek için yine sol taraftaki Setup kısmını tıklayın.

1 comment:

arzu said...

COK GUZEL SITE BULMUSSUNUZ. TESKKURLER. KESKE TURKCEDE OLSAYDI.10 YASINDAKI OGLUM HENUZ OKUYAMADIGI ICIN BIZE COK FAYDALI OLURDU...BENDE YENI OGRENDIM.DISLEKSI OLANLARIN RENKLERI VARMIS.BEYAZ KAGIDIN USTUNE SEFFAF RENKLI DOSYA KOYARAK DAHA KOLAY OKUNABILIYORMUS. AMA HER DISLEKSININ RENGI FARKLI..BIZ HENUZ DENEMEDIK. SEVGILER