Wednesday, January 26, 2011

KARNE




Cuma karne günü, disleksi öğrenciler için zorlu geçen bir yarıyıl sonunda alacakları bu karnenin değeri çok büyük.Bu yüzden sizin çocuğunuz da disleksi ise ve bir dönem boyunca çok yoğun çalıştıysa o da karnesinde bu çalışmasının karşılığını sayısal olarak görmek isteyecek.Ancak bir çok okul, notları çabaya ve emeğe göre belirlemiyor. Bu durum, disleksi ailelerin hayal kırıklığına uğramasına sebeb oluyor. Karneyi almadan çocuğunuzla bu durum hakkında konuşun onu sayısal değerlerle değil kendi çabası ile değerlendirdiğinizi anlatın.. Ve onu karnesine hazırlayın.


Bir çok disleksi çocuk, karnesini arkadaşları ile paylaşmak istemez.Böyle bir durumda kalmaması için çocuklara karnelerinin zarf içinde verilmesi en doğrusudur.Ya da ebeveynin, çocuk karnesini alırken yanında olması ona destek verecektir.


Karne sonucuna göre ödül veya hediye sistemi çok doğru olmasa da siz disleksi çocuğunuza gösterdiği mücadele ve çaba için bu doğruyu önemsemeyebilirsiniz.Bu ödülün sebebini de ona net olarak açıklamalısınız (Siz de biliyorsunuz ki disleksi bir öğrenci diğer çocuklara oranla 5 kat daha fazla çalışıp yoruluyor).


Karneyi değerlendirirken tepkisel olmayın, ikinci yarıyılda hangi çalışmaları yaparsanız daha iyi olacağınız üzerine çocuğunuzla konuşmalı ve yeni bir sistem-program yapmalısınız.

2 comments:

Duahanımeli said...

"Özel öğrenme güçlüğü" teşhisi nasıl konuluyor.okuduğum belirtilerin küçük bir kısmı oğlumda var.sözel ve performans ıq arasındaki 37 puan farkı buna işaret olur mu?

Gunet Eroglu said...

Hello, I am writing to you from Istanbul. My son is dyslexic and I had been through the same experience you had. Finally I have developed a neurofeedback solution on mobile phones which is usable at home. It is cost conscious, provides permanent healing.
Our innovative solution performs neurofeedback from 14 electrodes and normalizes coherence.
You can visit our web site. www.autotranbrain.com.
The software works with eMotiv Headset, you download the product from Google Play Store and it will be available on iOS soon. You can reach me at gunet.eroglu@healthmobilesoftware.com