Tuesday, February 1, 2011

KİTAPLAR


Yarıyıl ile birlikte çocuklar biraz daha kitap okuyabilme zamanına sahip oldular.Sadece unutmamak gerek ki disleksi çocukların seçeceği kitaplar konusunda daha dikkatli olmalısınız.

Disleksi bir çocuk okumada ve imgelemede yaşadığı sıkıntılar dolayısıyla kitaplardan hep kaçar.

Size önereceğim ''Saftirik'' kitap dizisi oldukça eğlenceli ve aynı zamanda kolay okunabilen bir kitap.Sayfalarda oldukça az yazı ve her sayfada hikayeyi destekleyen bir resim var.Resimler disleksi çocuğun okuma sırasında imgeleme ile ilgili sorununa bir çözüm getiriyor.Böylece kitabı daha kolay anlayıp önceki bölümlerini hatırlayabiliyor.Az yazılı ve büyük puntolu olması da disleksi çocuğun kitap korkusunu azaltıyor.

Tek problem kahramanların isimlerinin yabancı olması.Eğer çocuğunuz kabul ederse isimleri Türkçe'ye çevirebilirsiniz.

3 comments:

Yasemin Alkaya said...

Merhaba Betul ve Ann. Yaklasik iki gun once esimle birlikte, kizimizla ilgili ani bir farkindalik yasadik. Kizimiz devlet okulunda okuyor. 2. sinifta. Oncesinde ozel bir kolejin anaokuluna devam etmis, orada ozellikle ikinci yilinda yogun dilbilgisi egitimi gormustu. O siralarda okula gitmekten nefret ettigini, ogretmenlerin ona bagirdigini soyluyordu. Gecen sene okula basladiginda okumaya karsi neredeyse nefret seviyesindeki yaklasimini buna baglamistik. Okuma konusu her acildiginda aglamaya basliyordu. Okuma bayraminda sahnede elindeki notta yazanlari da bir tek kizimiz okuyamadi. Bu sene herseyin daha iyi olacagini dusunmustuk. Fakat okuma hizi konusunda cok az yol aldik. Hala heceleme seviyesindeyiz. Herkesin bitirdigi 9 kitaptan olusan serinin henuz ikinci kitabindayız. Fakat iki gun once aniden bilgisayarimi acip google'a ogrenme zorlugu ceken cocuk yazdim ve karsima disleksi ile ilgili siteler cikti. Belirtileri okudum. Sonra onerdiginiz filmi bulup seyrettik. Ishaan'in disleksi duzeyi kadar olmasa da Ishaan'i seyrederken kendi kizimi seyrediyormus gibi hissettim. Simdi teshis icin guvenebilecegimiz bir uzmana ihtiyacimiz var. Blogunuz ve paylasimlariniz guven verici. Yardimci olursaniz cok sevinirim. Bana yaseminalkaya@gmail.com adresinden ulasabilirsiniz. En icten sevgi saygilarimla... Yasemin Alkaya

Unknown said...

Bu kitaptan bizde var ama okutabilmek ne mumkun ilk başta ilgi gostersede bi kac sayfadan sonra birakti

3 eniyi said...

Kitap ile ilgili yorumlama için teşekkürler. En Ucuz Kitap Satış Sitesi Hangisi?