Saturday, October 10, 2009

Bir Dislektiğin Harika Hikayesi



Disleksi veya öğrenme güçlüğü çekenlerin hayatındaki olumsuzluklardan bahsedip duruyoruz.Size bütün olumsuzlukları,okuldaki başarısızlıkları artıya çevirmeyi başaran gencin müthiş hikayesini aktaracağım.

21. Yüzyılın Willy Wonka'sı Louis Barnett

Kendisine disleksi ve dispraksi tanısı konulan ve okulda eğtimini tamamlayamadığı için eğitimine evden devam etmek durumunda kalan bu 16 yaşındaki genç , negatif durumunu pozitife çevirmeyi başarmış.

Evinde hobi olarak başlattığı çikolata yapımını büyütüp çikolata fabrikası açan Louis'in başarı hikayesi eğitimde zorluk yaşayan her zeki çocuk için iyi bir örnektir.Louis okulda çikolata(chocolate) kelimesini doğru bir şekilde yazamadığı için kendi çikolata fabrikasının adını da kendi yazabildiği gibi koydu CHOKOLIT!!

Şu anda çikolataları Sainsbury's ve Waitrose gibi marketlerde satılıyor.

Louis'in annesi okulda kimsenin Louis'i anlamadığını,kelime haznesi ve genel kültürünün harika olmasına rağmen okulda Louis'in eksik matematik ve yazı bilgisine fokuslanıldığını bu yüzden de oğlunu 11 yaşında okuldan alıp evde eğitimine destek vermek zorunda kaldıklarını anlatıyor.

Louis sağladığı başarı ile 2007 Genç Girişimciler Ödülünü kazanmmıştır.


No comments: