Friday, October 16, 2009

ABC MÜZİKLİ ALFABE


Genellikle dislektik çocuklar alfabeyi öğrenmede güçlük yaşarlar. Alfabenin sırasını karıştırır,sesli harfleri yazmayı unutarak kelimeleri yazar,kelimelerin harflerini seslendirirken zorluk yaşarlar.

Bu yüzden disleksililerin alfabeyi öğrenirken, hafızalarında daha uzun süre kalmasını sağlayacak görsel ve işitsel desteğe ihtiyaçları vardır.

Alfabeyi öğrenmek artık hem eğlenceli hem kolay!!! 'ABC Müzikli Alfabe' adlı albüm, çocukların alfabeyi müzik eşliğinde öğrenmelerini hedefliyor

29 harfin her biriyle ilgili bir şarkı, bir de alfabe şarkısı var. Şarkıların tamamının sözlerini Tekin Özertem yazdı, besteleri de Doğan Canku yaptı.


Müzikle eğitimin çocukların alfabeyi öğrenmelerine nasıl bir katkısı var?

Müziğin eğitimde kolaylaştırıcı bir etkisi var. Bildiğiniz bir şarkının sözlerini müziksiz söylemeye çalışın, zorlandığınızı görürsünüz. Oysa müzik eşliğinde söylerken sözcükler kendiliğinden ağzınızdan akar. O bakımdan müzik eşliğinde eğitim çok önemli ve yararlı.

Aynı zamanda eğlenceli de... Oyun çocuk için sonsuz bir yaratıcılık alanıdır. Müzikli alfabe çocukların sınıfta öğretmenleriyle keyifli vakitler geçirmesini sağlayacak.

www.muziklialfabe.com/


No comments: