Thursday, November 12, 2009

DİSLEKSİ ÇOCUKLAR İÇİN TAVSİYE EDİLEN KİTAPLAR




İngiltere’deki Waterstones Kitap evinin yaptığı araştıma sonucu, disleksik çocukların kolayca okuyabileceği kitaplar bir liste haline getirildi.Aşağıda bu listede yer alan Türkçe’ye çevrilmiş kitapları bulacaksınız.

Judy Moody - Megan McDonald

Küçük bir kız çocuğunun maceralarını anlattığı 'Judy Moody' serisi Türkçede. Dokuz ve üzeri yaş grubuna hitap eden beş kitaplık seri Judy Moody'nin ilk kitabı, yine seri ile aynı adı taşıyor.

Anneme Neler Oluyor - Jacqueline Wilson
( 11 + )
Epsilon Yayınevi

Marigold; dövmlerine ve tüm uçuk kaçıklığına rağmen, küçük kızı Dolphin'in gözünde dünyanın en tatlı ve en güzel annesiydi. Büyük kızı Star ise onun tavırlarından rahatsız olduğu için babasıyla yaşamaya karar vermişti. Star'sız geçen günler Dolphin için de Marigold için de kolay olmayacaktı. Marigold hayatta her şeyden vazgeçerken, Dolphin'in amacı kendi babasını.

Felaket Henry -Francesca Simon ( 8.6 + )
Iletişim Yayın

Özgün adıyla Horrid Henry dilimize "Felaket Henry" adıyla çevrilen serinin baş kahramanıdır.

Büyülü Parmak -Roald Dahl ( 7 – 8 )
Can Yayınları / Çocuk Kitapları Dizisı

Roald Dahl hem büyüklere, hem de çocuklara, hem de gençlere gizemli öyküler yazmış bir dünya yazarı. Bu kitabın ağırlığı çok güncel: Doğa

Gizli Yediler Çetesi Serisi -Enid Blyton

İnkılap Kitabevı

Clarice Bean – Lauren Child

Yayınevi: Hayykitap - 47
Çok ödülü kazandı.
Diğer kitap: Başı Dertte ve Clarice Bean, Kesinlikle Ben, Clarice Bean

Gizli Bahçe -Frances Hodgson Burnett
Engin Yayın

Ailesinin ölümünden sonra Hindistan'dan ayrılan, huysuz, çirkin ve şımarık Mary Lennox İngiltere'ye eniştesinin Yorkshire bozkırındaki ıssız şatosuna yerleşir. İlkin orayı hiç sevmeyen küçük kız, gizli bir bahçenin varlığı ile ilgilenir. Hayvan eğitici, iyi kalpli arakadaşı Dickon sayesinde, çocuk sadece o gizli bahçeyi yaşatmayı başarmaz, üstelik yepyeni bir kişilik kazanarak bencillik ve hırçınlığından sıyrılır. Gene Dickon'un yardımıyla, hala oğlu, hasta Colin'in iyileşmesinde katkısı olur ve bundan ötürü yeis içinde bunalan eniştesine mutluluk getirir.

Harry Potter serısı - J.K. Rowling ( 10 + )

Yapı Kredi Yayınları

Ali Nerede? ( Orjinal isim: Where's Wally? ) - Martin Handford
Tudem Yayınları / Özel Kitaplar Dizisı

Ali Nerede? kitaplarında saklanan Ali'yi, Çomar'ı, Ayşe'yi, Aksakallı Büyücü'yü, Ahmet'i, diğer Ali takipçilerini ve daha yüzlerce şeyi ararken çok eğleneceksiniz.


Guide to choosing dyslexia friendly books for Kids Waterstones

http://www.waterstones.com/wat/images/special/mag/waterstones_dyslexia_action_guide.pdf


http://www.dyslexia-inst.org.uk/pdffiles/waterstones.pdf


No comments: