Wednesday, April 21, 2010

Dikkat Geliştirme



Disleksi Blog için yaptığımız çalışmalarda elde ettiğimiz bir sonuç var ki; her özel öğrenme güçlüğü gösteren öğrenci beraberinde dikkat eksikliği de gösteriyor.Dikkat eksikliği gösteren bu çocukların bu yetenekleri geliştirilebilinir. Her gün sadece 10 dakikanızı buna ayırmanız yeterli. Unutmamanız gereken tek şey, çocuğunuzun önüne çalışmaları koyup onun yalnız başına yapmasını beklememek! Çocuğunuzun bu çalışmalarda, sizin rehberliğinize ihtiyacı olacaktır.

Çalışmaya başlamadan önce bu çalışmayı neden yaptığınızı ve sonucunda neler kazanacağınızı çocuğunuzla konuşun. Sonra ilk örneği siz yapın. Çalışmayı 10 dakikadan fazla uzatmayın, sakin bir ortamda yapın. Çocuğunuzu sürekli yüreklendirin, başaramadığı zaman anlayışla karşılayın.

Bu kitapları önce inceleyin sonra alın. Her çocuğun farklı olduğunu düşünürsek, kitapları özellikle içeriklerini iyice incelemeden almayın. Bu da şu demek oluyor; sadece birinden duymanız ve hatta disleksi blogda yayınlanmış olması bu kitapları elinize alıp incelemeden almanız için yeterli değildir!!!!
Bu sebeple internet alışını da uygun bulmuyorum. Yani kitapçılarda, kitapların arasında biraz zaman geçirmeniz gerekiyor.

Dikkat Geliştirme - 1 (İlköğretim Çocukları İçin)
Yazarlar : Özlem Tunca ve Gülderen Kıliç
Ya- Pa
ISBN: 9789759932008

Uygulamalı Dikkat Geliştirme 1 ve 2 kitapları, ilköğretim çağı çocukları temel alınarak ; dikkati.sözel becerileri, problem çözme ve yaratıcı düşünceyi geliştirecek etkinlikleri içermektedir. Ayrıca Türkçe ve matematik öğretiminin alt yapısını oluşturacak etkinliklerle bu derslere yardımcı ve pekiştirici kaynak olacak şekilde düşünülerek ve eğlenceli bir şekilde hazırlanmıştır.

Dikkati Güçlendirme Seti – Her yaş grubu için ayrı set

Uzm.Dr.Osman Abalı ve Savaş Özdemir-
Adeda Yayınları
http://www.adeda.com.tr

Kitapta, görsel dikkatini odaklama, dikkatini devam ettirme, benzerlikleri fark etme, ayrıntıları fark etme, eşleştirme, planlama, organize olma, görsel hafıza, el göz koordinasyonu, ince motor becerilerin desteklenmesi, görme alanının aktif kullanılması, genel bilginin artırılması gibi amaçlar vardır.

Düşün ve Dikkat Et! 2
Uzm.Psk. Hasan Demirci & Arzu Elemek

(5–6 Yaş)
Çilek Yayınları

Düşün ve Dikkat Et! 1
Uzm.Psk. Hasan Demirci & Arzu Elemek
( 10 - 12 yaş )

Pedam Yayın
IBSN : 9944538541

Düşün ve Dikkat Et-1 ve 2 " serisi dikkat eksikliği yaşayan çocuklara yönelik hazırlanmıştır. Kitabın içinde yer alan alıştırmalar, çocuğun konsantrasyonunu arttırmasında, dikkatini sürdürmesinde görsel-işitsel dikkatini geliştirmesinde ve sözel -sayısal muhakeme becerisini arttırmasında yardımcı olacaktır. Çocuklar bu kitapla çalışırken bir taraftan eğlenecekler, bir taraftan da akıl yürütme, problem çözme, ilişki kurma gibi düşünme becerilerini geliştireceklerdir. Kitaptaki çalışmaların anne-baba veya eğitimci gibi bir yetişkinin rehberliğinde sırayla ve düzenli bir şekilde yapılması yararlı olacaktır.

Düşünme Becerileri kitapları 7–10 yaş

Düşünüp Çözelim / Ne Yanlış neden yanlış? / Haydi Dikkat v.s.

Pencere-Sey Yayınları

http://www.pencere-sey.com/

Önel Yayıncılık -9 yaşa kadar



No comments: